Ομάδα εν Δράσει

Δημήτρης Καρατσώλης

Συντονιστής Ομάδας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμφίκλεια, στους πρόποδες του Παρνασσού. Αγαπά τη φύση και εξερευνά τα βουνά της Ελλάδας από νεαρή ηλικία, ασχολούμενος με σκι, πεζοπορία, ορεινό τρέξιμο και αναρρίχηση. Είναι φοιτητής στη Σχολή Συνοδών Βουνού και μέλος του Parnassos Hiking Club. Πιστοποιημένος για παροχή πρώτων βοηθειών και χειριστής drone, επιθυμεί να μεταδώσει την αγάπη του για τη φύση σε άλλους.

Γιάννης Κωνσταντάκης

Ασχολείται με την ορειβασία και την αναρρίχηση από νεαρή ηλικία. Από το 2010 ασχολείται με την ορειβατική εκπαίδευση ως επαγγελματίας Οδηγός Βουνού. Έχει σκαρφαλώσει σε πολλά βουνά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως τις Άλπεις και τα Ιμαλάια. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικός μηχανικός και μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Δημήτριος Λέφας

Γεννήθηκε στο Αϊδίνιον Μαγνησίας και μεγάλωσε στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας. Συνταξιούχος της Ελληνικής Αστυνομίας με διακρίσεις στη χιονοδρομία, είναι πτυχιούχος πιλότος και ασχολείται με το αλεξίπτωτο πλαγιάς. Έχει ανέβει στον Όλυμπο, συμμετέχει σε δράσεις συντήρησης μονοπατιών και αγώνες ορεινού τρεξίματος. Φοιτά σε Ι.Ε.Κ. ως Συνοδός Βουνού και είναι ενεργό μέλος της Parnassos Hiking Club.

Κωστής Πετρόπουλος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας. Είναι απόφοιτος της σχολής ορειβασίας χειμερινού βουνού και της σχολής Συνοδών Βουνού, με πιστοποίηση πρώτων βοηθειών. Υπήρξε αρχηγός στις δράσεις του ΕΠΟΣ Φυλής και είναι μέλος του Δ.Σ. των ΠΡΟΒΟμάστορων Φθιώτιδας. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ορειβατικές αποστολές και συνοδεύει ομάδες από το 2005. Από το 2015 εργάζεται ως ταξιδιωτικός σύμβουλος και συνοδός βουνού, με πάθος για τη φύση και το βουνό.

Μαριαντίνα Λιλή

Η αγάπη της για τη φύση και τα βουνά της Ελλάδας είναι τρόπος ζωής. Έχει εξερευνήσει σχεδόν κάθε κορυφή, με ιδιαίτερη αδυναμία στον Όλυμπο και τον Παρνασσό. Ως πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ, οδηγεί ομάδες στην Parnassos Hiking Club, προσφέροντας ασφαλείς και αξέχαστες εξορμήσεις. Με ενθουσιασμό μοιράζεται το πάθος της για τη φύση, εμπνέοντας άλλους να την αγκαλιάσουν.

Ευθύμιος Μπαρμπερίου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στους πρόποδες του Παρνασσού, στην Αμφίκλεια. Κατατάχτηκε στις ειδικές δυνάμεις στα 18 του και τώρα υπηρετεί στην πολεμική αεροπορία. Έχει εκπαιδευτεί σε τεχνική αναρρίχηση και ως νοσοκόμος μάχης, ενώ συμμετέχει και σε διασώσεις. Είναι μέλος του Parnassos Hiking Club ως βοηθός συνοδός βουνού, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των εξορμήσεων.

Θανάσης Καραπετσάνος

Ζει μόνιμα στην Αμφίκλεια, απ’  όπου και  κατάγεται. Από το 2013 έως και σημερα ασχολείται με το ορεινό τρέξιμο, αλλά και με αγώνες δρόμου. Είναι μέλος του συλλόγου «Α.Σ. ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ»,  του οποίου έχει διατελέσει και πρόεδρος. Επιπλέον, είναι εθελοντής και μέλος της επιτροπής του ορεινού αγώνα «ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ», του οποίου  διοργανωτής είναι ο ανωτέρω σύλλογος.

Νίκος Κούσουλας

Λάτρης της πεζοπορίας και του ορεινού τρεξίματος, με καταγωγή και τόπο διαμονής του την Αμφίκλεια. Η  επιθυμία του για εξερεύνηση και περιπέτεια τον έχει οδηγήσει σε μερικά από τα πιο γραφικά μονοπάτια και βουνά της χώρας. Με βαθιά εκτίμηση απέναντι στην φυσική ομορφιά και την ανάγκη για σωματική δραστηριότητα, καταφέρνει να συνδυάζει την αγάπη για τον αθλητισμό με τη χαλάρωση και την ηρεμία που προσφέρει η επαφή με τη φύση.

Γεράσιμος Στρογγυλάκος

Ο Γεράσιμος είναι λάτρης της φύσης, της μουσικής, της ποίησης και του χορού. Αφιερώνει τον χρόνο του σε πρακτικές προσωπικής και πνευματικής ανάπτυξης στη φύση. Με σπουδές σε θρησκευτικά και φιλοσοφικά συστήματα, και εκπαίδευση σε μελισσοκομία, βοτανοθεραπεία, διάφορα κινησιολογικά συστήματα, αναπνευστικές τεχνικές και ενσυνειδητότητα, προσφέρει μαθήματα αυτογνωσίας και θεραπείες εξισορρόπησης ενέργειας. Συμμετέχει στην Parnassos Hiking Club, παρέχοντας υπηρεσίες ως  βοηθός συνοδού βουνού καθώς και υπηρεσίες αυτογνωσίας μετά τις πεζοπορίες.

Αρετή Αναγνώστου

Ζει στην Αμφίκλεια, όπου ολοκληρώνει σπουδές στη Δημοσιογραφία. Είναι Γενική Γραμματέας του Τοπικού Συλλόγου Νέων και Υπεύθυνη Τράπεζας Αίματος. Συμμετέχει σε δράσεις του Δήμου και σε ομάδες Πυροφύλαξης. Έχει πιστοποίηση σε Α’ Βοήθειες και ΚΑΡΠΑ.

Στέφανος Διαμαντόπουλος

Ο Στέφανος Διαμαντόπουλος είναι ένας ανερχόμενος συνοδός βουνού με βαθιά αγάπη για τη φύση και δεξιότητες πλοήγησης που αναπτύσσει συνεχώς. Πριν ξεκινήσει την εκπαίδευσή του ως συνοδός βουνού, εργαζόταν ως μάγειρας σε πολυτελή εστιατόρια και λατρεύει να συνδυάζει το μαγείρεμα στη φύση με τις ορειβατικές του δραστηριότητες. Είναι αφοσιωμένος στην ασφάλεια και την εκπαίδευση, διασφαλίζοντας ότι κάθε εκδρομή όχι μόνο φτάνει στον προορισμό της αλλά και καλλιεργεί την αγάπη για το βουνό μεταξύ των συμμετεχόντων.