Σχετικά Με Εμάς

Η δράση Parnassos Hiking Club δημιουργήθηκε από την αγάπη και μόνο μιας ομάδας ανθρώπων για τον Παρνασσό και τη φύση με κύριο στόχο τη σύνδεση  με τη φύση και την ενδυνάμωση του σεβασμού μας προς αυτή.

Μοιραζόμαστε τις εικόνες μας και τις εμπειρίες από το βουνό που μεγαλώσαμε .

Μοιραζόμαστε παλιές στράτες  που διηγήθηκαν οι παππούδες μας , την ιστορία μονοπατιών  αιώνων.

Κ.Κ .

 

Οι αξίες μας

 

Η ιδέα της δημιουργίας μιας ομάδας που θα διοργανώνει διαδρομές πεζοπορίας ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν. Γεννημένοι στην περιοχή της Αμφίκλειας, οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώσαμε δίπλα στο βουνό του Παρνασσού και η πεζοπορία έγινε τρόπος ζωής από την παιδική μας ηλικία.    

Είμαστε πρόθυμοι να καταβάλουμε κόπο και θυσίες για να πραγματοποιήσουμε κάθε      ταξίδι, βιώνοντας το ταυτόχρονα σαν μια ιδιαίτερη δοκιμασία ψυχής και σώματος. Η σύνδεση με τη φύση, η εξερεύνηση της αύρας ενός τόπου, η συνύπαρξη με τους ντόπιους, και      κυρίως με τον ίδιο μας τον εαυτό, αποτελούν την ουσιαστική έννοια του ταξιδιού μας. Σεβόμαστε απόλυτα τη φύση, χωρίς να θέτουμε όρους      στη συνέργεια μας με αυτήν. Μετακινούμαστε τακτικά, μακριά από το σπίτι μας, αλλά όπου και αν βρισκόμαστε, ακόμη και στο πουθενά, χαμένοι μέσα στη φύση, νιώθουμε σα να είμαστε στο σπίτι μας.

Πορευόμαστε πάντα με απόλυτο σεβασμό στο είναι και την ιδιαιτερότητα του άλλου. Συνοδοιπόροι στα ταξίδια μας είναι, η δίψα για γνώση, η θετική ενέργεια, η αίσθηση αισιοδοξίας, η δύναμη, η ισχυρή θέληση, η άδολη προσφορά για αλληλεγγύη και η ευαισθητοποίηση απέναντι στους άλλους, με άλλα λόγια η ενσυναίσθηση.

Υπό αυτές τις αξίες οργανώνουμε ημερήσιες πεζοπορίες στα μονοπάτια του Βορειοανατολικού Παρνασσού και στον Εθνικό Δρυμό, με συνοδεία έμπειρων και πιστοποιημένων συνοδών βουνού.

  • Εγγυόμαστε την ασφαλή μετακίνηση των επισκεπτών στα μονοπάτια και τους δασικούς δρόμους με πιστοποιημένους και έμπειρους οδηγούς.
  • Προσφέρουμε ασφαλή  καθοδήγηση σε φυσιολάτρες και       – περιπατητές      για να έρθουν σε επαφή με την ιστορία, τον πολιτισμό και την παρθένα φύση του Βορειοανατολικού Παρνασσού.
  • Ενσωματώνουμε στις εκδρομές μας πάντα με ειδικούς ειδικά sessions ενημέρωσης και συλλογής μανιταριών , yoga retreat
  • Σε συνεργασία με τη μονάδα διαχείρισης φορέα Εθνικού Δρυμού Παρνασσού τμήμα της εκδρομής καλύπτεται από ενημέρωση  ( το επιστημονικό προσωπικό της ΜΔ θα συζητά με τους επισκέπτες τους κανόνες ορθής συμπεριφοράς στην προστατευόμενη περιοχή με παράλληλη ερμηνεία περιβάλλοντος)

Όταν πέσουμε, στεκόμαστε και πάλι όρθιοι. Δείχνει  “ευτυχία η αυτοπεποίθηση”!    

Αγαπάμε τις  βόλτες στο βουνό, την πεζοπορία μέσα στο δάσος, στα ατελείωτα αλπικά λιβάδια, στα απομακρυσμένα μονοπάτια, το σκαρφάλωμα στις απόκρημνες κορυφές. Αγαπάμε να δροσίζουμε τα καταπονημένα πόδια μας στα ρέματα και να ξεδιψάμε από το κρύο γάργαρο νερό των πηγών του βουνού. Το βουνό για εμάς είναι μια αστείρευτη πηγή όμορφων αντιθέσεων.

Πέραν όλων των άλλων, βιώνουμε την απόλυτη ελευθερία σε κάθε ταξίδι και με τα πατήματά μας, (χωρίς ποτέ να αφήνουμε ίχνη πίσω μας), δείχνουμε το δρόμο, για έναν βιώσιμο πλανήτη.

Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείς αυτοκίνητο, λεωφορείο, ποδήλατο, πλοίο, τραίνο, αεροπλάνο, ή πηγαίνεις με τα πόδια, αν πηγαίνεις μόνος ή με παρέα, αν κουβαλάς ένα κάρο πράγματα ή μόνο ένα σακιδιο  Εφόσον σου αρέσει να πλανάσαι στη φύση και να βιώνεις μοναδικές – ανεπανάληπτες εμπειρίες, τότε είσαι κι εσύ ένας από εμάς.

Οι αρχές που διέπουν την ομάδα μας συνάδουν πλήρως με τις αρχές της Σύμβασης του Τιρόλο, η οποία προάγει τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη διατήρηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των ορεινών περιοχών. Σύμφωνα με αυτήν τη σύμβαση:

  • Προστασία του Περιβάλλοντος: Δεσμευόμαστε για την προστασία και διατήρηση των φυσικών πόρων και της βιοποικιλότητας της περιοχής μας, προωθώντας τις πρακτικές που ελαχιστοποιούν το οικολογικό αποτύπωμα.
  • Βιώσιμη Ανάπτυξη: Στηρίζουμε την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας, μέσω υπεύθυνου τουρισμού και της προώθησης τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών.
  • Πολιτιστική Κληρονομιά: Διαφυλάσσουμε και αναδεικνύουμε την πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της περιοχής, μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
  • Ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής: Εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στους επισκέπτες και την τοπική κοινότητα, προάγοντας την κατανόηση και τον αμοιβαίο σεβασμό.

Με τις παραπάνω αρχές, επιδιώκουμε να ενδυναμώσουμε την εμπειρία της πεζοπορίας και της περιήγησης, συνδέοντας την απόλαυση της φύσης με τη διατήρηση της ισορροπίας και της αρμονίας της περιοχής μας.

Είσαι απλά, ένας από εμάς…